POCHODNE CHOLESTEROLU

  • TEGO® Sterol KCS (INCI: Potassium Cholesteryl Sulfate)

Pochodna cholesterolu identyczna z występującą w lipidowym spoiwie komórkowym warstwy rogowej naskórka. Wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry.


  • TEGO® Sterol 7-DHC (INCI: 7-Dehydrocholesterol)

Naturalny sterol skóry. Prekursor witaminy D3. Zwiększa ochronne właściwości skóry.

TEGO® Sterol 7-DHC V (INCI: 7-Dehydrocholesterol) Naturalny sterol skóry otrzymywany na drodze syntezy ze składników pochodzenia roślinnego, wegański. Prekursor witaminy D3. Poprawia właściwości obronne skóry i chroni przed negatywnymi skutkami promieniowania UV.

TEGO® Sterol HCS (INCI: Cholesteryl Succinate) zapewnia większą biodostępność cholesterolu dzięki lepszej rozpuszczalności i zdolności do wnikania w warstwę lipidową naskórka. Otrzymywany z cholesterolu będącego produktem ubocznym pozyskiwania wełny owczej. Zapewnia bogate odczucie emulsji kosmetycznych na skórze.

Zapraszamy do współpracy

Nasi specjaliści chętnie odpowiedzą na każde pytanie.